Maak(t) van jouw verhaal een digitaal succesverhaal

Mol Internet Design

Maak(t) van jouw verhaal een digitaal succesverhaal

Netwerken is een mindset

Netwerken is niet een van mijn sterkste punten. Het is iets dat je moet leren, een mindset.

Zoals gezegd, niet datgene waar ik heel goed in ben. Er zijn zoveel manieren van netwerken, on-line of tijdens bijeenkomsten. En elke bijeenkomst is anders. De ene netwerkborrel is de andere niet en dan heb je ook nog de ontbijtnetwerken etc.

Toch is het belangrijk om op een of andere manier met netwerken bezig te zijn.

Heritage Business Lounge

hbl-logo

Gisteren ben ik op uitnodiging aanwezig geweest bij een netwerksessie van de Heritage Business Lounge die werd gehouden bij IJssalon Emma in Bergen op Zoom. Deze sessie heeft bij positief verbaasd. Met een kleine groep ondernemers heel gericht netwerken met als resultaat een persoonlijke band, mogelijke leads naar nieuwe opdrachten en een bulk met kennis op diverse vlakken.

Hoewel netwerken niet echt mijn favoriet is werd ik erg enthousiast van deze opzet. Ongedwongen maar direct, open en eerlijk naar elkaar en het elkaar gunnen van succes. Dit smaakt voor mij naar meer.

WestBrabant Business Plaza

wbbp-logo

De WestBrabant Business Plaza is een netwerk waar ik sinds een jaar aan deelneem.

Het mooie van dit initiatief is dat de bijeenkomsten heel divers zijn, het aantal aangesloten ondernemers steeds groter wordt en de inschrijving heel laagdrempelig. Een heel interessant netwerk om deel van uit te maken. Vandaag vindt de Najaar Business Beurs plaats in de Stoelemat in Bergen op Zoom. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de ondernemers van WestBrabant.

OBP

De OBP (Ondernemers Bergse Plaat) is een heel lokaal georiënteerd netwerk met uitsluitend ondernemers die wonen/werken op de Bergse Plaat, een wijk in Bergen op Zoom. Dit netwerk is opgezet omdat er behoorlijk veel ondernemers in een klein gebied wonen. Om deze ondernemers meer kennis te laten maken met elkaar wordt een aantal keer per jaar een netwerkavond georganiseerd. Tijdens deze avonden is het letterlijk netwerken met je buren.

Hoe netwerk jij?

Ralph Mol | Mol Internet Design

Zoals gezegd is een goed netwerk belangrijk. Hoe doe jij dat? Wat heb jij te bieden voor jouw netwerk en wat zoek je? Mocht je geïnteresseerd zijn in een van bovenstaande netwerken, neem dan gerust contact met me op.

Wellicht kom ik je binnenkort tegen tijdens een bijeenkomst.